Wat is wiet

Wat is wiet

Wiet en hasj zijn twee verschillende dingen. Beide komen van de hennepplant, Cannabis Sativa, af. Beide producten hebben veel diverse stoffen zoals THC. THC is de belangrijkste stof in hasj en wiet. Naast THC zitten er nog genoeg andere cannabinoïden in wiet. Zo vind je onder andere de stoffen Cannabinol en Cannabidiol in een wietplant. Cannabidiol, ook wel CBD genoemd, is een stof die de risico's van THC kan verminderen. Wanneer het op hasj en wiet komt, wordt deze drug voornamelijk gerookt. Echter kan het ook wel eens gegeten worden en wordt de drug gemengd in eten zoals cake.

De effecten van wiet

Het verschil tussen hasj en wiet is nogal verschillend. Zo kun je high of juist stoned worden. Wanneer je high bent zul je een opgewekt, vrolijk gevoel hebben en heb je een bredere fantasie. Tegenover high staat stoned. Bij stoned heb je een loom of sloom gevoel en heb je het gevoel dat je armen of benen zwaar aanvoelen. Beide gevallen laten je dus een vrolijk, ontspannen en opgewekt gevoel geven. Daarnaast zul je het gevoel hebben dat je zintuigen sterker werken.

De werking

De werking van hasj en wiet werkt al na enkele minuten dat je het gerookt hebt. Wanneer je dit gerookt hebt, zullen de effecten zo'n 2 tot 4 uur stand houden. Er zit wel een verschil tussen het roken en eten van hasj of wiet. Bij het eten van deze drug duurt het wat langer voordat de drug ingewerkt is, aangezien het een heel proces af moet gaan. Wiet of hasj werkt pas na 1 à 2 uur wanneer je het consumeert.

Wil jij graag een keertje spacecake eten? Houdt er dan rekening mee dat deze pas na zo'n 4 à 6 uur in zal werken. De na-effecten van het eten van wiet of hasj kunnen zo'n 12 uur aanhouden. Het is ook belangrijk om te weten dat de dosis moeilijk aan te houden is wanneer je dit eet aangezien de dosering anders is en je niet in de gaten hebt hoeveel je precies eet. Hierdoor kunnen effecten heftiger zijn. Daarnaast kunnen effecten en bijwerkingen sterker zijn bij vrouwen, jongeren en tengere mensen.

Banner
© Wietcd.nl 2023 / Partners / Sitemap