Inrichting van een kweekruimte

Eisen van een kweekruimte

Wil jij graag stoppen met de vele tripjes naar de apotheek of coffeeshop stoppen maar heb jij je medicinale wiet nodig? Dan kun je thuis ook je eigen wiet kweken. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar jij je aan moet houden. Denk hierbij aan waar een kweekruimte aan moet voldoen, hoe je deze lichtdicht maakt, de stroom en lampen en de hoeveelheid.

Voorwaarden

Patiënten die medicinale wiet zelf willen kweken moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Patiënten mogen als eerste een maximum van 5 wietplanten kweken. Voor eigen gebruik zou dit prima moeten zijn. Verder mogen de wietplanten niet groter dan 3 meter zijn en heeft de kweker een medische verklaring nodig. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan 5 jaar en moet voor medicinale cannabis zijn. Daarnaast moet die verklaring van een BIG geregistreerde zorgverlener komen en moet de kweekruimte brandveilig zijn.

Tevens moet de stroomvoorziening legaal zijn en brandveilig aangesloten zijn. Wanneer de cannabis klaar is voor gebruik, kan deze alleen voor eigen gebruik worden genuttigd. Als laatste moet de teler natuurlijk meerderjarig zijn.

Welke kweeklamp gebruik je?

Jij kan aan de hand van een formule te weten komen wat jou geschikte kweekruimte is. De kweeklamp speelt hier een grote rol in. De formule die je gebruikt is; Dagelijks gebruik in grammen x 120 = beoogde opbrengst per cyclus. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je per Watt een halve gram kweeklicht kan oogsten. Voor patiënten is het belangrijk om niet zonder te komen te zitten. De kans is aanwezig dat je wat meer kweekt dan je nodig hebt. Wacht dan gewoon even met de volgende kweekcyclus.

De kweekruimte

Het meest geschikte is een kant en klare kweektent. Deze zijn vanuit de binnenkant reflecterend en zijn gemaakt van stevig materiaal zodat lampen en dergelijke goed vast blijven zitten. Kweektenten zijn redelijk goedkoop in aanschaf en zijn zo opgezet. Hoe groter de tent, hoe meer verlichting jij nodig hebt. Ga voor een zo hoog mogelijke kweektent zodat je ook een hogere wattage kan gebruiken.

Terug naar overzicht
Banner
© Wietcd.nl 2024 / Partners / Sitemap