Wiet geur verbergen

Hoe raak je van de geur van cannabis af?

Wiet of cannabis heeft een penetrante geur. Deze doordringende aroma's verspreiden zich dan ook gemakkelijk door je huis wanneer je graag binnen wilt kweken. Het is dan fijn om deze aroma's wat te maskeren aangezien niet het hele huis hierna hoeft te ruiken. Hier lees je een aantal slimme manieren om je wiet geur te verbergen.

De geur

De geur van cannabis verspreidt zich met een hoog tempo. Het kan zo zijn dat je de op sommige momenten graag deze cannabis geur wat wilt verbergen, maskeren of zelfs wilt verwijderen. Terpenen en terpenoïden zijn de verantwoordelijke voor de verspreiding van deze geur. Het kan dus zo zijn dat het naar tropisch fruit, vurenhout, citroen of brandstof kan ruiken. Cannaboïden zijn veelal geurloos. De andere twee stoffen zorgen dus voor het verspreiden van deze geur. De geur is erg aromatisch zijn waardoor het verbergen van de geur moeilijk is. Het is daarom fijn om een aantal tips en trucs te krijgen voor het maskeren, minimaliseren of elimineren van deze geurtjes.

Wat te doen bij binnen kweken?

Wil jij graag wiet kweken en dit discreet houden? Dan kan dat lastig zijn door de penetrante geur. Wanneer je geen buren hebt en ergens in the middle of nowhere woont is dat natuurlijk niet zo'n probleem. Echter heb je op andere plaatsen graag dat je deze geur wat wilt verbergen. Hier lees je drie methoden hoe je deze geur kunt verbergen.

Gebruik een koolstoffilter

Het gebruik van een koolstoffilter of koolscrubber kan een keuze zijn bij het verbergen van geuren tijdens het kweken binnen. Je bevestigt deze filter aan het einde van de ventilatie in je kweekruimte. Daarna zorgt deze filter ervoor dat luchtjes gefilterd worden. Het filteren wordt gedaan met koolstof. Dit wordt gedaan omdat koolstof de moleculen uit de lucht kan halen. Hij absorbeert en bind deze moleculen die ervoor zorgen dat je de cannabis geur kan verbergen.

Het gebruik van negatieve ionen generatoren

Generatoren van negatieve ionen zorgen ervoor dat luchtmoleculen een elektrische lading krijgen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat bij tegen komst van andere moleculen, ze deze neutraliseren en uit de lucht halen. Op deze manier worden wiet geuren verborgen. Plaats de negatieve ionen generatoren niet in je kweekruimte zelf aangezien ze hier te fanatiek de geuren zullen verwijderen waardoor de complete geur en smaak van de wiet minder wordt.

Een andere naam voor de negatieve ionen generator is lucht ionisator. Ze zijn een aanvulling op de veiligheid van je kweekruimte en stellen kwekers gerust. Deze generatoren hoeven niet bevestigd te worden aan de ventilatie waardoor ook de kleinere kweker hier baat bij heeft. Houd er wel rekening mee dat de de negatieve ionen generatoren de wiet geur minder neutraliseert dan de koolstoffilter.

HEPA filters voor de wiet geur te neutraliseren

Deze filters werken doordat er moleculen worden gebruikt die groter dan 0,3 microns vangen. Deze filters kunnen in principe dus allergenen en andere verontreinigde stoffen uit de lucht te filteren. Daarnaast zijn deze filters ook prima voor het gebruik van wiet geur te filteren. Deze werken extra goed wanneer er actieve houtskool in zit. Let wel op dat een HEPA filter waarschijnlijk niet alle geur kan neutraliseren of verwijderen. Gebruik daarom deze filter in combinatie met een andere filter.

HEPA filters kunnen een extreem handige functie hebben als aanvullende filter omdat deze filter de planten niet kan beïnvloeden. Deze filters hebben veelal een ingebouwde ventilator waardoor de lucht die erdoorheen komt gefilterd kan worden. Wanneer jij geen ventilatiesysteem gebruikt, kan dit een goede filter zijn om te gebruiken. Daarnaast is deze filter ook een extra verzekering voor jou zodat geur niet kan ontsnappen.

Buiten kweken

Wanneer je met buiten kweken te maken hebt, kan het zijn dat je deze geuren moeilijker kunt maskeren omdat de planten in de buitenlucht staan. Wij geven je daarom ook een aantal tips voor het neutraliseren van wietgeuren in de buitenlucht.

Kies de juiste soort wiet

De cannabis plant is er in diverse soorten, maten en hebben allemaal hun eigen geur. Het kan zijn dat sommige planten minder geurtjes verspreiden dan andere. Wil jij graag zo min mogelijk geuren hebben? Dan moeten geuren zoals Cheese of Skunk vermeden worden. Deze zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor hun sterke geuren.

Er zijn echter wel een aantal planten die perfect zijn door hun natuurlijke geur. Let er wel op dat sommige planten groter worden dan andere. Hier moet je dus ook rekening mee houden wanneer jij graag je eigen wiet planten wilt kweken in je tuin.

De geur overstemmen

De geur van wiet planten kun je in de tuin gemakkelijk verbergen door andere planten te poten die ook een erg sterke aroma bevatten. Jij kan er bijvoorbeeld voor kiezen om lavendel of munt bij je cannabis planten te plaatsen. Het poten van planten zorgt er ook voor dan andere insecten en ongedierte uit de buurt blijven van je planten. Wil jij liever iets anders dan munt of lavendel in je tuin hebben staan? Dan kun je ook kiezen voor citroengras, rozemarijn en andere gezelschapsplanten.

De logistiek

Ook de locatie van je kweekruimte is van belang. Wanneer je dit namelijk onderaan in een flatgebouw doet, is het natuurlijk nodig om de geuren te verwijderen of neutraliseren. Daarom is het gebruik van filters erg handig op die momenten.

Wanneer je buiten je wiet kweekt is het natuurlijk iets gemakkelijker te verbergen door simpelweg andere planten er omheen te plaatsen. Tevens is het gemakkelijker doordat er meer luchttoevoer die de geurtjes sneller en gemakkelijker verspreiden. Kies ook voor een autoflowering plant aangezien deze een kortere levenscyclus hebben en daardoor minder lang de kans hebben om geuren te verspreiden.

Terug naar overzicht
Banner
© Wietcd.nl 2023 / Partners / Sitemap