Wiet vers houden

Hoe houd je wiet vers?

Tijdens het kweken van wiet zul je er vast wel een keertje mee te maken hebben gehad. Wanneer je een goede oogst hebt, kan het namelijk zo zijn dat je voorraad wat toeneemt. Hierdoor kun jij fijn wiet oppotten. Maar hoe houd je jouw wiet daarna vers? Wij leggen hier uit hoe je in drie eenvoudige stappen je kleine voorraadje vers houdt.

Laat je wiet goed drogen

Je wiet goed vers houden en de geur en smaak behouden is erg belangrijk. Daarbij is het ook fijn dat de wiet nog steeds verkruimelt wanneer hij langer bewaard wordt. Dit begint allemaal bij de juiste droogtijd. Het is gebruikelijk om je wiet een 8 tot 10 dagen te laten drogen.

Heb jij de toppen geknipt? Leg ze dan te drogen en pas een aantal dingen aan. Zo moet de omgeving aangepast worden aan de aspecten lucht, licht en vochtigheid. Wanneer er teveel licht en lucht is kan het namelijk zo zijn dat de toppen een stuk van hun smaak verliezen. Zorg er dus voor dat de toppen eerst goed gedroogd zijn in een donkere kamer met een koele temperatuur en een lage luchtvochtigheid. Houdt een kamertemperatuur aan van 22 graden. De duisternis en lage luchtvochtigheid zijn cruciaal omdat op deze manier de vochtigheid niet te snel verdampt en de toppen niet beschimmelen. Het handigste wat je kan doen is de toppen in een kartonnen doos te hangen.

Let ook op de timing. Zodra de toppen te lang blijven liggen kan het zo zijn dat de droogte een effect kan hebben op je keel. Een mooie indicatie is dat de wiet goed gedroogd is wanneer de toplaag fijn verkruimelt.

Kies je opbergplek

Wij houden er van om een aantal processen toe te passen waardoor onze wiet nog een betere kwaliteit krijgt. Zo zijn er een aantal processen die bijvoorbeeld aroma's versterken of juist smaak verbeteren. Het is daarom een goed idee om een glazen pot te gebruiken als opbergmethode. Zorg er wel voor dat deze glazenpot een luchtdichte deksel heeft. Hierdoor blijft de lucht in de pot zitten en zullen de toppen hierdoor een goede geur behouden. Daarnaast kun je natuurlijk ook kunststof stashboxes en blikken gebruiken. Zorg wel dat je ze ergens neerzet waar het niet te warm wordt en controleer regelmatig de wiet als er veel zon op de pot of stashbox komt te staan. Op deze manier houdt jij je wiet dus heerlijk vers.

Gebruik een vaste plek om je wiet vers te houden

Een grotere voorraad wiet hebben is natuurlijk helemaal niet verkeerd. Echter kun je door al die glazen potten vergeten waar je al deze voorraadjes neergezet hebt. Het makkelijkste is om deze voorraad ergens dicht bij elkaar te zetten. Daarnaast is het verstandig om de pot open te maken om de zoveel dagen. Hierdoor blijft de pot vers en kun je langer genieten van je voorraad. Zijn je toppen snel droog? Gebruik dan een sinaasappel- of limoenschil om het potje vochtig te houden.

Het makkelijkste is om te onthouden dat jij je wiet in het donder moet laten drogen met een lage luchtvochtigheid, je bewaart ze in glazen potten, laat ze om de zoveel tijd ademen, houdt de wiet uit het licht en ver van vocht vandaan; en voilà jij kan je wiet vers houden!

Terug naar overzicht
Banner
© Wietcd.nl 2024 / Partners / Sitemap