Autoflower

Autoflower

Autoflower is een veelgebruikt begrip. Dit begrip wil zeggen dat de wietplant automatisch in de bloei komt zodra er genoeg takken aan de plant zitten. Bij normale wietplanten is het namelijk zo dat de wietplant in de bloei komt te staan als de dagen korter worden. Bij een autoflowering is het zo dat ze het beste groeien bij 18 uur licht en 6 uur rust. Deze rust in duisternis is nodig voor de gezondheid van de plant optimaal te houden. Door het gebruik van autoflower ben jij dus verzekerd van meerdere oogsten in het jaar.

Autoflower zaden

Er zijn een aantal bedrijven die medicinale zaden leveren. Zo worden er ook autoflowering zaden geleverd. Deze bedrijven zijn onder andere; World of seeds autoflower, Joint Doctor, Royal Gueen Autoflowering, Lowlife, Dutch Passion Autoflower, White label Automatic, Grass-o-matic, Barney's Farm autoflower, 00 Seeds en nog vele andere bedrijven.

De voeding

Deze wietplant heeft vrij weinig voeding nodig. Zo zal er de eerste 2 tot 3 weken wel groeivoeding gegeven moeten worden. Na deze 3 weken ga je over op bloeivoeding. Let er wel op dat je de hoeveelheden aanhoudt die aangegeven staan op de verpakkingen.

Grootte van de planten

Tegenwoordig vind je vele verschillende soorten autoflower wietplanten. Echter blijven de meeste klein en zullen ze blijven steken op een meter hoogte. Er zijn wel een aantal soorten die groter worden dan 1.20 meter. Vaak kun je online vinden welke soorten er klein blijven. Een van deze soorten die erg klein blijven is de wietsoort lowryder.

Buitenkweek

Deze wietsoorten zijn uitermate geschikt om buiten te kweken. Dit komt doordat vele van deze autoflower soorten voornamelijk besaan uit indica genetica. Deze soorten zijn ideaal voor de buitenkweek doordat ze maar een korte levenscyclus hebben van zaadje tot oogstrijp. Daardoor zullen deze planten minder kwetsbaar zijn voor schimmel en zullen ze niet zo snel rot worden.

Terug naar overzicht
Banner
© Wietcd.nl 2024 / Partners / Sitemap